Är meteorologerna redo?

Aftonbladet har under sommaren en tävling som går ut på att man ska utmana meteorologen Pär Holmberg i maxtemperatur-gissning för kommande vecka. Är det bara jag som tror att dom har den tävlingen, enbart för att dom ska få hjälp av svenska folket att skriva väderprognoserna?
Inget annat yrke i världen kan möjligen ha samma felmarginal, och ändå få fortsätta med sin verksamhet. I tidningen kan det stå att det ska bli "17 grader varmt och sol" - så tittar man ut och inser att man snabbt som fan måste börja bygga sig en egen ark för att ha någon chans att överleva monsunregnet som för tillfället håller på att dränka grannens hund.
Tänk om exempelvis en frisör hade haft samma skärpa i sina avvägningar. Då hade man kommit dit med långt, tjockt, lockigt hår, sagt att man ville ta lite från dom slitna topparna och gått därifrån i en kreation närmast liknande något en treåring med muskelspasmer skulle kunna åstadkomma.

Och undrar hur det känns för stackars Pär, som blir utmanad av vanliga Svenssons för att se vem som utför hans yrke bäst? Jag vet inte om det hade känts helt okej att om några år tävla mot någon random person i vem som snabbast sätter ett bäcken. Eller vem som tar ett blodprov mest smärtfritt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0